Comunicate de presă

Femeile între 25 și 64 de ani își vor putea face, gratuit, analizele pentru cancerul de col

28 august 2008, reporter Magda Vlădoi, editor Valentin Anghel

Toate femeile intre 25 si 64 de ani vor primi invitatii pentru a-si face, gratuit, analizele de depistare a cancerului de col uterin, potrivit masurilor de continuare a Programului National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"In decurs de trei ani, toate femeile din acest interval de varsta vor putea sa-si faca screening-ul necesar", a spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai mentionat ca Programului National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei va continua pana in decembrie, pentru a da posibilitatea tuturor cetatenilor sa-si faca, gratuit, analizele medicale. "Datorita acestui program, oamenii au devenit mai receptivi cu privire la necesitatea controlului medical periodic si, implicit, mai atenti cu propria lor stare de sanatate", a precizat Nicolaescu.

In primul an al Programului National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei, demarat in aprilie 2007, si-au facut analizele 11.104.655 de persoane, adica peste 55% dintre cei care au primit taloane lansate in acest scop. Potrivit ministrului Nicolaescu, peste patru milioane de oameni din randul celor care si-au facut investigatiile prezinta risc de imbolnavire, cele mai multe fiind din judetele Cluj, Ilfov si Sibiu.

Programul National privind Evaluarea Starii Nationale de Sanatate a Populatiei in Asistenta Medicala Primara a inceput in aprilie 2007 si are ca obiectiv principal evaluarea factorilor de risc, mai exact a bolilor la care populatia este cel mai expusa.

« Înapoi